Van je hobby je werk maken, daar dromen we allemaal van. Maar waarom zou je deze niet écht verwezenlijken? In Passie voor Publishing komen gepassioneerde werknemers van New Skool Media aan het woord. Over hun passie, die tegelijkertijd ook hun werk is.

Bijvoorbeeld Edwin Haan (51), die opgegroeid is met fietsen. Het begon ooit met kleine wedstrijdjes in de straat, jaren later heeft hij al verschillende fietsvakanties door onder meer Frankrijk en zelfs Bali achter de rug. Sinds 15 jaar werkt Edwin voor Fiets Magazine. Eerst als fotograaf, maar inmiddels staat hij al een jaar als hoofdredacteur aan het roer van het blad.

Van achter de camera naar de pen

“Fietsen is het mooiste wat er is.” Met die overtuiging begon Edwin 15 jaar geleden als fotograaf bij Fiets Magazine. Regelmatig ging hij met schrijvende collega’s mee op pad om stukken te voorzien van actiefoto’s. Soms omvatten zijn werkzaamheden zelfs meer. “Het kwam wel eens voor dat er geen redacteur beschikbaar was. Dan werd ik gevraagd een stukje schrijven, dat bleek me ook te liggen. Zo ben ik geleidelijk het vak van redacteur ingerold, totdat in maart vorig jaar onze hoofdredacteur vertrok en ik daardoor gevraagd werd als hoofdredacteur. Dat heb ik met beide handen aangegrepen!”

‘Werk voelt als vrije tijd’

Als fietsliefhebber zit hij helemaal op zijn plek bij Fiets Magazine, waar hij de lezers weet te inspireren met de content die hij maakt. Het gaat dan vooral om net zulke sportieve fietsers als Edwin. “Onlangs volgde ik een trainingsschema en deelde dat op social media. Ik zag dat andere fietsliefhebbers dat vervolgens ook gingen doen. Het is mooi om te zien dat zij ook alles uit hun hobby willen halen.”

Zelf zit Edwin ook zo’n vier keer per week op de fiets. Zijn bezigheden voor zijn werk voelen vooral als een hobby. “Het mooie van fietsen is dat je flinke afstanden kunt afleggen en op plaatsen komt waar je met de auto niet komt. Je ziet zoveel meer van de wereld! De vraag is alleen: wat valt onder vrije tijd en wat onder werk? Tijdens Hemelvaart ben ik bijvoorbeeld naar Limburg geweest met een fietsmaatje. Officieel is dat een vrije dag, maar ondertussen ben je wel aan het netwerken en spullen aan het testen. In de 15 jaar dat ik dit doe, heb ik zeker dagen gehad dat ik in mijn arm moest knijpen om te beseffen wat voor mooie dingen ik mag doen.”

Benieuwd hoe het is om bij New Skool Media te werken? Lees hier dan verder.

Reacties gesloten