BESCHIKBAAR VOOR PUBLICATIE: NOOIT EERDER VERTOONDE (DRONE)BEELDEN

Wereldprimeur: Columbus Travel zet als eerste reismagazine voet op de Turtle Islands

Journalisten van Columbus Travel, het toonaangevende reismagazine van Nederland, reisden af naar de kust van het West-Afrikaanse Sierra Leone voor een absolute wereldprimeur: een exclusieve reportage en (drone)video van de afgelegen Turtle Islands en hun mysterieuze inwoners, de Sherbro. Deze droomeilanden zijn pas door tweehonderd westerlingen bezocht en nog nooit in kaart gebracht. De complete reportage is te bewonderen in de nieuwe editie van Columbus Travel, die nu in de winkel ligt.

Columbus Travel-journalisten Tom Aussems en Tim Bilman maakten exclusieve foto’s en drone-opnamen van de archipel. Ze werden door een geheim genootschap ontvangen met een duivelsdans om kwade geesten weg te jagen, gingen met vissers eilandhoppen, ontdekten paradijselijke stranden en ondervonden aan den lijve wat de gevolgen van klimaatverandering zijn. Hun beelden en video’s stelt Columbus Travel beschikbaar aan andere (reis)media om deze fantastische, onderbelichte bestemming onder de aandacht te brengen van een breder publiek.

Columbus Travel-journalist Tom Aussems: ‘Wij werden op de Turtle Islands betast en aangestaard alsof we van een andere planeet kwamen en dat is niet zo gek; de archipel werd vóór ons pas door tweehonderd westerlingen bezocht. Ooit. Bij aankomst streek een jochie zelfs zijn vinger over mijn bezwete arm en rende weg. Even verderop snoof hij eraan en stak hem uit naar zijn vriendjes: ‘Ruik! Ruik!’’

Bekijk de complete reportage in de gloednieuwe editie van Columbus Travel, die nu in de winkel ligt. Neem contact op met de redactie voor een recensie-exemplaar, een interview en vrij te gebruiken beeld- en videomateriaal.

Klimaatverandering bestaat en heeft levensechte gevolgen. Bijvoorbeeld op Nyangei, het mooiste van de acht Turtle Islands. Linksonder op de foto is goed te zien hoe het middelste gedeelte van het langgerekte eiland reeds werd opgeslokt door de zee.
Credits: Tim Bilman voor Columbus Travel

 

 

 

Dit zoekplaatje geeft mooi weer hoe de dorpen op de Turtle Islands zijn gelegen en eruitzien. Hier afgebeeld is Baki-dorp, met in het midden onderin het relatief goed verzorgde dak van het huis van de chief en rechts bovenin de uitgeholde, ongemotoriseerde boomstamkano’s die de dorpelingen gebruiken. De witte stipjes? Dat zijn geiten die er rondscharrelen.
Credits: Tim Bilman voor Columbus Travel

 

 

De blootliggende zandbank die de ene kant van het eiland Nyangei met de andere verbindt mag er dan wel idyllisch uitzien, maar hij geeft ook pijnlijk weer hoe klimaatverandering de Turtle Islands met de ondergang bedreigd. Het is aannemelijk dat de schitterende eilandjes er net als de Malediven en Pacific eilanden over een decennium niet meer zijn.
Credits: Tim Bilman voor Columbus Travel

 

Op het Turtle-eiland Sei kijken we de gemaskerde duivel récht in de ogen. Dit speciale ritueel wordt bij wijze van hoge uitzondering voor ons als buitenstaanders uitgevoerd. Het kostuum van de duivel bestaat uit een rokje van zwarte slieren, een Darth Vaderachtig masker, een klingelende bel en een bosje twijgen.
Credits: Tim Bilman voor Columbus Travel

 

 

Slechts een enkeling krijgt de kans om op het vasteland een opleiding te volgen, zoals Momoh Fortune, ook wel de Brigadier genoemd. We fotografeerden de Brigadier, die na zijn opleiding terugkeerde naar Baki-dorp om les te geven, in zijn lemen klaslokaaltje. Vandaag probeert hij zijn klasje de tafel van drie bij te brengen.
Credits: Tim Bilman voor Columbus Travel

 

 

Met Columbus Travel ontdek je de ontdekkingsreiziger in jezelf. Wij schrijven over de mooiste, puurste en avontuurlijkste plekken op aarde, ver weg, dichtbij én voor elk budget. Ervaar deze bestemmingen door de ogen van de locals en reis met ons de wereld over, weg van de massa. Doe je dosis duurzame reisinspiratie op via ons magazine, dat acht keer per jaar verschijnt, en op columbustravel.nl, dat met 36.000 leden de grootste online community van Nederland is voor en door gepassioneerde reizigers. Reizigers kunnen er gratis een persoonlijke reispagina aanmaken om hun mooiste foto’s, verhalen en tips te uploaden.

Meer informatie:
Columbus Travel
Mark Mackintosh
Hoofdredacteur Columbus Travel
Tel. 020-2248100
mmackintosh@columbusmagazine.nl
www.columbustravel.nl

Beeld- en videomateriaal
Columbus Travel stelt beeld- en videomateriaal beschikbaar voor berichtgeving over deze reportage.
– Zie voor drone- en videomateriaal www.columbustravel.nl/pers
– Bijgaande beelden zijn vrij te gebruiken onder vermelding van de bijbehorende credits. Download de beelden in hoge resolutie op www.columbustravel.nl/pers.

Reacties gesloten