‘Vechtende notenkrakers’ van Roelof Molenaar wint Roots Natuurfotowedstrijd

‘Eekhoorn in de herfstzon’ van Inge Duijsens krijgt publieksprijs

 

Roelof Molenaar heeft de Roots Natuurfotowedstrijd 2019 gewonnen met zijn foto van twee vechtende notenkrakers.

Uit het juryrapport: ‘Zelden zag de redactie van Roots zo’n mooi vastgelegde interactie tussen twee notenkrakers. Alles werkt mee in deze plaat: de stand van de vogels met één verticale en één horizontale notenkraker, de interactie tussen de dieren, het prachtige lage licht, de dwarrelende druppels (of zaadjes) en de ogen van de vogels die ondanks het weinige licht een twinkeltje hebben. De donkere achtergrond zorgt voor een bijzondere sfeer en laat de witte veren van de notenkrakers goed uitkomen.

‘Vechtende notenkrakers’ van Roelof Molenaar

De wedstrijdjury, bestaande uit Fanny Glazenburg (hoofdredacteur Roots), Caroline Vogel (chef-redacteur Roots), René Alblas (redacteur Roots) en natuurfotografen David Pattyn en Mart Smit, maakte dat zaterdag 7 september bekend in park De Hoge Veluwe. Daar worden ook de vijftien beste natuurfoto’s van het jaar tentoongesteld.

Inge Duijsens heeft de eerste publieksprijs van de Roots Natuurfotowedstrijd gewonnen. Met haar beeld van een eekhoorn in de herfstzon wist zij het publiek te overtuigen. “Bij deze foto klopte alles. Mooi licht, fraaie kleuren en de eekhoorn past hier precies in het plaatje door zijn mooie houding. Meestal fotografeer ik vogels en dit was een keer wat anders, ook erg leuk om te doen,” aldus Duijsens. De prijsuitreiking vond zondag 8 september plaats in de Hortus Botanicus in Amsterdam, waar de 25 foto’s met de meeste stemmen werden onthuld.

De Roots Fotowedstrijd is een jaarlijks terugkerende wedstrijd. In samenwerking met Nikon en de Hortus Botanicus is de fotowedstrijd dit jaar uitgebreid. Naast de juryprijs was er dit jaar voor het eerst ook een publieksprijs.

‘Eekhoorn in de herfstzon’ van Inge Duijsens

Uit alle 6.500 ingezonden foto’s heeft de jury de 100 mooiste geselecteerd. Deze foto’s worden gepubliceerd in de Roots agenda. In totaal hebben de 100 geselecteerde foto’s ruim 2.400 stemmen gekregen en daaruit is een selectie van 25 topscorers ontstaan.

De foto’s van de 25 publiekswinnaars zijn t/m 30 november te bewonderen in de Hortus Botanicus in Amsterdam.

 

Voor meer informatie over deze wedstrijd kunt u contact opnemen met hoofdredacteur Fanny Glazenburg

Reacties gesloten