New Skool Media beweegt mee in crisis

Magazine-actie voor zorg, online workshops en succesvol mondkapjespatroon

Amsterdam, 14-05-2020

Uitgeverij New Skool Media heeft 20.000 magazines aan Nederlandse zorginstellingen gedoneerd, om cliënten en personeel een hart onder de riem te steken. De uitgever – van onder meer Elsevier Weekblad, delicious., KIJK en Vorsten – werkte daarin samen met distributeur Nic. Oud, die zijn diensten ook vrijwillig aanbood. In totaal ontvingen 238 instellingen afgelopen week gratis een flinke doos met magazines.

Daarnaast zet de Amsterdamse uitgever ook op andere vlakken zijn media en middelen in om de Nederlander nu van extra dienst te zijn. Zo zette zelfmaakmode-magazine Knipmode ruim twee maanden geleden al een patroon voor een mondkapje online. Deze week was de bijbehorende youtube video al bijna 170.000 keer bekeken, de post zelf 90.000 keer. Ook geeft Knipmode naailes via Facebook Live: een patroon van A-Z en aan het eind van de avond heb je een kledingstuk klaar. Naar de eerste 5 lessen keken 15.000 naaisters en naaiers.

De eerste digitale delicious.academy met kookschrijfster Yvette van Boven, op 6 mei, was met 500 inschrijvingen binnen mum van tijd vol. De hoofdredactie van delicious. magazine (Maureen Belderink en Minta Nicolai) modereerde de workshop waarbij Van Boven vanuit haar keuken ook talrijke kijkersvragen beantwoordde. 18 mei volgt de volgende masterclass.

Daarnaast brengt New Skool Media verschillende nieuwe media uit, zoals het online magazine #lekkerthuis en een printkatern In eigen land. Daarin vinden lezers allerlei verhalen uit de magazines van de uitgever – met name Roots, Seasons, Zin, Fiets Actief en delicious. – waarin zowel Nederland als de achtertuin als bestemming worden gevierd.

Ondertussen passen de verschillende magazines zich aan de actualiteit aan. Formule 1 Magazine komt deze maand met een dubbeldik themanummer over zeventig jaar grand prix. Met unieke beelden van het debuut van Jos Verstappen en een exclusieve reportage bij Hermann Tilke, de architect van de circuits. En Procycling maakte een speciaal bewaarnummer over het laatste fietsdecennium, met onder meer verhalen over de val van Lance Armstrong, de glorieuze zege van Tom Dumoulin en de tweestrijd tussen Tom Boonen en Fabian Cancellara.

Wilt u meer weten over de activiteiten van New Skool Media tijdens deze crisis, of een interview met CEO Erwin van Luit of een van de hoofdredacteuren? Mail dan naar communicatie@newskoolmedia.nl, of bel 06-11742875. www.newskoolmedia.nl

 

New Skool Media is dé multimediale uitgever die Nederlanders met gemeenschappelijke interessegebieden, passies en hobby’s met elkaar verbindt met de beste artikelen en mooiste belevenissen

 

Reacties gesloten