Geslaagd Truckstar Festival 2019

Mooiste Truck van Nederland komt uit Barneveld

Assen, 28 juli 2019 – De Mooiste Truck van Nederland is de Volvo FH van Nick Willigenburg met chauffeur Martin van Veldhuizen uit Barneveld. Tijdens de 39e editie van het Truckstar Festival bepaalde een vakjury dat zijn truck de allermooiste is. Ruim 55.000 mensen bezochten afgelopen weekend het grootste transportevenement van Europa.

Het TT-circuit van Assen was van vrijdagavond tot zondagmiddag gevuld met ruim 2.300 vrachtwagens. Veel chauffeurs waren een week lang bezig hun truck zodanig te poetsen dat die de zwaarste toets der kritiek kon doorstaan. Lezers van chauffeursmagazine Truckstar nomineerden 24 trucks om mee te doen aan de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland.

Op het Truckstar Festival staat een weekend lang de vrachtwagenchauffeur en zijn truck in het middelpunt van de belangstelling. Vrachtwagenmerken showen er hun nieuwste modellen, bedrijven werven chauffeurs, en er zijn allerlei activiteiten met vrachtwagens. Op het rechte stuk van het TT Circuit worden stunts en races gehouden, zoals de altijd spectaculaire caravanraces. Natuurlijk voortgesleept door een truck. Vanwege de hitte aan het begin van het weekend bereikte het asfalt soms temperaturen tot 80 graden. Om het asfalt te koelen werden tankwagens ingezet die met water de baan nat hielden. Geluk bij een ongeluk: trucks zijn er op het Truckstar Festival in voldoende mate aanwezig.

Hoogtepunt

Chauffeur Martin van Veldhuizen  (in dienst bij Nick Willigenburg Transport uit Terschuur) is diep onder de indruk van de prijsuitreiking. “Dit is gewoon goud”, zegt hij. “Als je ziet welke andere trucks er genomineerd waren: we hebben tot het laatst in grote spanning gezeten. Toen we hoorden dat we de eerste prijs hadden, was dat een enorme ontlading.” Voor de jury van de verkiezing van de Mooiste Truck was het geen punt van discussie welke truck de mooiste was. Van alle vrachtwagens die meededen aan de verkiezing vonden ze die van Nick Willigenburg Transport zonder meer de allermooiste.

Martin van Veldhuizen (32) vindt de prijs extra speciaal omdat hij nog maar anderhalf jaar chauffeur is. “Ik werkte voor een reclamebureau, maar had het op een gegeven moment helemaal gehad. Omdat ik het design voor de truck van Nick Willigenburg had ontworpen, heb ik Nick gebeld en gevraagd of ik bij hem chauffeur kon worden. Dat was meteen geregeld”

Eigenaar Nick Willigenburg wil benadrukken dat het winnen van de prijs te danken is aan het voltallige personeel van zijn bedrijf. “We zijn allemaal een week lang bezig geweest met niets anders dan poetsen, poetsen, poetsen.”

Niet voor publicatie

Bijschrift: De Volvo FH van Nick Willigenburg (rechts) met chauffeur Martin van Veldhuizen (links) is verkozen tot Mooiste Truck van Nederland tijdens het Truckstar Festival 2019 in Assen.

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over het Truckstar Festival of de winnende truck kunt u contact opnemen met: Robert Servaas, redactie Truckstar Magazine, tel. nr. 06-23399020, robert@truckstar.nl


Over New Skool Media
New Skool Media is een uitgever van special interest magazines. In het portfolio zitten onder meer Elsevier Weekblad, delicious., Vorsten, Truckstar en Fiets. Met de merken bereikt NSM ongeveer drie miljoen Nederlanders.

Logo

Reacties gesloten