Van je hobby je werk maken, daar dromen we allemaal van. Maar waarom zou je deze niet écht verwezenlijken? In Passie voor Publishing komen gepassioneerde werknemers van New Skool Media aan het woord. Over hun passie, die tegelijkertijd ook hun werk is. Zo volgt Sjaak Willems (37) al sinds zijn 4e de races van de Formule 1. Nu kan hij zijn passie voor de autosport kwijt binnen zijn rol als redacteur bij Formule 1, hét blad voor de autosportliefhebber.  

Een jongensdroom die uitkomt

Sjaaks eerste herinnering aan de Formule 1 stamt uit het vorige millennium. Hij kijkt namelijk al sinds zijn 4e de Grand Prix, samen met zijn vader en broer. “Eigenlijk begon het bij het zondagritueel. Elke twee weken was de Grand Prix, en die keken we dan samen.” Daarna is hij nooit gestopt. Toen Sjaak drie jaar geleden de vacature bij Formule 1 tegenkwam wist hij het meteen: deze kans moest hij grijpen.

Sindsdien brengt Sjaak het blad Formule 1 aan de man via hun website – het uithangbord voor het blad. Hij bracht overzicht aan in de online activiteiten van het blad en denkt na over nieuwe rubrieken en formats. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor het blad zelf.

Het leukste? Midden in de Grand Prix zitten en de races van binnenuit mee maken. “Zelf naar de races gaan en daar over schrijven is heel tof. Want Formule 1 is een blad dat al 25 jaar bestaat, ik ken het ook nog van vroeger. Om daar nu zelf aan bij te dragen, is heel bijzonder.”

Bewondering onder woorden brengen  

“Soms is de combinatie van passie en werk best lastig: er is bijna geen tijd om te genieten van de sport, omdat je er op een professionele manier mee bezig bent. Maar ik heb niks te klagen, want het is heel leuk om te schrijven over een onderwerp waar je een bijna aangeboren passie voor hebt.”

Sjaaks liefde voor de races komt goed van pas bij het schrijven over de Grand Prix. ‘Volgers van de Grand Prix kijken vol bewondering naar de races. Mijn passie helpt me daarom bij het spotten van de rijkunsten en de talenten van de coureurs. Als schrijver kan ik die bijzonderheden onder woorden brengen.”

Afgelopen september was Sjaak, samen met een collega, aanwezig bij de Grand Prix in Zandvoort. “Je doet daar hetzelfde als bij andere races, maar dit voelde éxtra bijzonder. We zijn wel vaker bij races geweest die dichtbij waren, maar nu konden we met de trein naar het circuit toe. Het was echt bijzonder goed geslaagd.”

Benieuwd hoe het is om bij New Skool Media te werken? Lees hier dan verder.

Reacties gesloten