EW is het grootste en meest succesvolle opinieblad van Nederland, met een luisterrijke geschiedenis die teruggaat tot 1891. Onder het motto ‘Eerst de feiten’ spannen onze redacteuren zich in voor lezers die waarderen dat gevestigde opinies worden tegengesproken op basis van feiten en argumenten.

De redactie zoekt per direct een  fulltime redacteur huizenmarkt en bouwsector op de economieredactie.

Wat ga je doen?

Je komt te werken op een dynamische redactie die hoge eisen stelt, maar ook veel vrijheid geeft. Je richt je op de huizenmarkt en de bouw. Je begrijpt waarom de huizenmarkt voor veel lezers belangrijk is, zowel voor de mensen die al een eigen huis hebben (en wiens belangrijkste bezit het vaak is) als voor de mensen die (nog) geen eigen huis hebben. Je schrijft economische verhalen, maar ook personal finance-gerichte artikelen.

In een steeds dichter bebouwd Nederland schrijf je daarnaast met een ondernemende blik over de bouwsector (woningbouw, infrastructuur en commercieel vastgoed). Waar worden de huizen (niet) gebouwd? Tegen welke beperkingen (personeelstekort, stikstof) loopt de sector op en welke oplossingen ontwaar je?

Je kunt economische zaken goed uitleggen en kunt heldere standpunten innemen op thema’s die voor EW belangrijk zijn. Je bent goed op de hoogte van de actuele zaken die in jouw portefeuille spelen, maar volgt ook je eigen agenda en komt met artikelen die eigen zijn aan EW en die elders onderbelicht blijven. Ook help je mee met het tot stand brengen van de onderzoeken EW Top 500 bedrijven en EW Top 200 Familiebedrijven.

Wat bieden wij je?

  • Een zelfstandige rol met een grote verantwoordelijkheid bij een prachtig merk Uitstekende arbeidsvoorwaarden
  • Werken in een team met gedreven collega’s
  • Een uitdagende functie waarin je je creativiteit kwijt kunt en je jezelf kunt ontwikkelen
  • Persoonlijk keuzebudget dat je kunt inzetten naar eigen wensen; extra verlofdagen, opleiding- en ontwikkeling of het fietsplan
  • PGB pensioenregeling, middelloonregeling.
  • Het hele jaar door ontwikkelen is geen probleem, wij bieden cursussen en trainingen via Studytube aan. 


Wat zoeken wij?

  • Je hebt affiniteit met EW, de huizenmarkt, de bouw en economie in bredere zin
  • Je kunt bogen op redactionele ervaring
  • Je bent zeer zorgvuldig en houdt meer van feiten dan van gratuite meningen


Solliciteren? Herken jij jezelf in bovenstaand profiel, mail dan voor 15 juni 2022 je cv en motivatie naar humanresources@ newskoolmedia.nl t.a.v. Chantal Walravens. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan contact worden opgenomen met de coördinator van de economieredactie Joris Heijn: joris.heijn@ewmagazine.nl.

Reacties gesloten