Procycling presenteert: het Officiële Tour de France Pakket 2019

Amsterdam, 28 mei – Het Nederlandse en Belgische wielrennen zit de laatste jaren flink in de lift en dus wordt er reikhalzend uitgekeken naar de 106de editie van de Tour de France. Procycling verzorgt zoals elk jaar de meest uitgebreide en gedetailleerde voorbeschouwing op de Ronde van Frankrijk, met aandacht voor alle beoogde hoofdrolspelers, de deelnemende ploegen, het ditmaal zeer bergachtige parcours en de rijke historie.

Naast de 212 pagina’s dikke Officiële Tour de France Gids 2019 bestaat het complete pakket uit een leesboekje met de mooiste verhalen uit de geschiedenis van de grootste wielerwedstrijd ter wereld, een scheurkalender, een invulposter van de etappes en retro fotoprints uit de koers.

Tour de France Gids
De Ronde van Frankrijk viert dit jaar het honderdjarig bestaan van de gele trui. Dylan Groenewegen krijgt tijdens de eerste etappe meteen een mooie kans om Nederland de eerste maillot jaune in dertig jaar tijd te bezorgen. We zochten de topsprinter van Jumbo-Visma op in zijn Spaanse uitvalsbasis voor een goed gesprek en een mooie fotosessie. Op de terugweg maakten we een tussenstop in Monaco bij zijn collega Steven Kruijswijk, die er alles aan gaat doen om zijn vijfde plaats van 2018 te verbeteren. Tom Dumoulin, een van de grote kanshebbers voor het geel in Parijs, laat in een uitgebreid interview zijn maatschappelijke hart spreken.

Met het Grand Départ in Brussel is er uiteraard ook veel aandacht voor het Belgische wielrennen. Teammakkers Tiesj Benoot en Tim Wellens, die in Frankrijk voor ritwinst gaan, worden aan de tand gevoeld aan de hand van prikkelende stellingen. Greg Van Avermaet en Oliver Naesen vertellen afzonderlijk van elkaar over hun ervaringen in en rond het hectische Tourcircus. Levende legende Eddy Merckx blikt terug op zijn eerste Tourtitel in 1969 én we brachten de voormalige ploeggenoten Erik Breukink en Johan Bruyneel samen om herinneringen op te halen aan hun eenmalige maar onvergetelijke dag in het magische geel.

Naast de smaakmakers uit de Lage Landen is er ook veel aandacht voor de buitenlandse blikvangers. We hebben exclusieve interviews met recordjager Chris Froome, titelverdediger Geraint Thomas, outsider Jakob Fuglsang en smaakmaker Julian Alaphilippe. Daarnaast nemen we samen met Oscar Freire de sprintelite onder de loep en komen vanuit het vrouwenpeloton de Giro Rosa en La Course aan bod.
Tot slot is er in de Tourgids veel ruimte voor het complete overzicht van de 22 ploegen en de 21 etappes, die zijn voorzien van officiële routekaarten, bergprofielen en tijdschema’s. Inclusief analyses van José De Cauwer en Stef Clement.

Procycling – Procycling is internationaal hét toonaangevende wielersportmagazine, met exclusieve fotografie, diepgaande interviews en verrassende reportages. Elke editie heeft een thema: van de Giro en Vuelta tot de Officiële Tour de France Gids. Procycling staat dicht bij de topwielrenners én de doelgroep. Het magazine brengt de wielersport op een sprankelende manier tot leven in woord en beeld. De exclusieve glossy fotografie door topfotografen en prachtige vormgeving geven het magazine een luxe uitstraling.

Voor meer informatie

Hoofdredactie: Rodrick de Munnik (rodrick.demunnik@newskoolmedia.nl).

Marketing: Dinie ten Oever (dinie.tenoever@newskoolmedia.nl)

Reacties gesloten