Nederland: rifduiken, flamingo’s en woestijntochten

Nieuw magazine toont avontuur, schoonheid en vleugje buitenland in eigen land

Vakantie in Nederland wordt het helemaal in 2020, en vermoedelijk ook komende jaren. Waarom dat geweldig is, tonen de magazinemerken Columbus, Roots en Fiets Actief samen in een nieuw tijdschrift: In Eigen Land.

COVID-19 heeft het onbeperkt globetrotten resoluut een halt toegeroepen, in ieder geval totdat er een vaccin is. Eerder zorgde de klimaatcrisis al voor een besef van de gevolgen van ons reisgedrag. “Laten we het feit dat we deze zomer wellicht het vliegtuig laten staan zien als een zegen, en in onze eigen omgeving genieten van de schone lucht, het landschap en de mensen die Nederland zo’n heerlijk land maken”, aldus Mark Mackintosh, hoofdredacteur van Columbus Travel en initiatiefnemer.

In het magazine, dat vanaf 1 juli in de winkels ligt, vindt de lezer 148 glossy pagina’s over het beste wat Nederland te bieden heeft. Zoals: op safari in de Veluwe, duiken boven riffen in de Waddenzee, op woestijntocht in de Loonse en Drunense Duinen, flamingo’s spotten in Zuid-Holland, onthaasten in de geheime bergdorpjes van Limburg en kanoën in de wetlands van Brabant. Kortom: ons land zit vol verborgen plekken en avonturen die niet onder doen voor verre bestemmingen. “Wij kennen alle goede plekken, weg van de massa,” zegt Mackintosh.

Het magazine staat niet op zichzelf. Met de hashtag #staylocal ontstond de afgelopen weken een beweging van Nederlanders die het recreëren in eigen land omarmen, en daarin zelfs een stap verder gaan. Namelijk: het kamperen in de achtertuin van landgenoten, of andersom en het beschikbaar stellen van de eigen tuin aan kampeerders. #Staylocal is een initiatief van Columbus en deelplatform Campspace.

Mark Mackintosh: “Om de hoek liggen fantastische reiservaringen te wachten. Dichtbij, maa r toch ver weg van het dagelijks leven. Duurzaam, met hart voor de mens en natuur. Zo steunen we met zijn allen de lokale economie én beperken we onze ecologische footprint. Daarbij staat de lokale bevolking centraal – de magie van een plek ervaar je immers pas écht door open te staan voor de cultuur, gebruiken en ideeën van mensen die je anders nooit had ontmoet. Voor mij is In Eigen Land  ook een oproep om je landgenoten een groter plekje te geven in je hart.”

 

 

 

 

 

 

Meer weten over hoe mooi en avontuurlijk Nederland is? Mark Mackintosh, hoofdredacteur Columbus Travel, en zijn collega’s Caroline Vogel (Roots Magazine) en Katalijn Verel (Fiets Actief) vertellen er graag over en kunnen van alles laten zien. Je kunt ze bereiken via communicatie@newskoolmedia.nl. 

 

Reacties gesloten