Van je hobby je werk maken, daar dromen we allemaal van. Maar waarom zou je deze droom niet écht verwezenlijken? In Passie voor Publishing komen gepassioneerde werknemers van New Skool Media aan het woord. Over hun passie, dat tegelijkertijd ook hun werk is. Zo ook Minta Nicolai (44), die ontzettend geniet van food en wijn. Als afgestudeerd vinoloog jaagt ze haar droom na als adjunct-hoofdredacteur bij delicious. magazine.

Een droom die werkelijkheid wordt

Met een moeder die vroeger een cateringbedrijf had en kooklessen gaf, was Minta al op jonge leeftijd geïnteresseerd mooi, lekker én goed eten. “Na school zat ik altijd op het aanrecht in de keuken om dingen te proeven. Ik hielp ook graag in het bedrijf, werkte toen ik wat ouder was voor Allerhande en culinaire kookprogramma’s, waaronder Junior Mastercheff en KRO’s Kookschool en als afgestudeerd vinoloog schreef ik een boekje over wijn.”

Werken voor delicious. was iets wat ze altijd al zag zitten. “Ik vond dat altijd al het mooiste en beste foodtijdschrift van Nederland, ik verslond het helemaal. De recepten die erin stonden inspireerden me enorm. Ik dacht altijd: als ik daar ooit mag komen werken, zou dat fantastisch zijn. Toen er een vacature verscheen greep ik mijn kans.”

Tot rust komen in de keuken

Sindsdien zit ze helemaal op haar plek. Ze begon als freelancer, werd vervolgens coördinator culinair en vervult nu de functie van adjunct-hoofdredacteur. “Het enthousiasme en de passie van mijn collega’s is aanstekelijk, daar krijg ik zelf energie van. We werken nu bijvoorbeeld hard aan delicious. academy, waar iedereen die van koken houdt terecht kan voor bijvoorbeeld online kooklessen. Het is mooi om te zien dat er 800 mensen zijn die daaraan meedoen en dat wij hen op deze manier inspireren. Sowieso geniet ik er van als mensen zeggen dat ze blij zijn dat delicious. weer op hun deurmat is gevallen.”

Hoewel haar baan soms stressvol is, ontspant ze thuis helemaal in de keuken, waar ze zich graag uitslooft. “Voor mij is koken echt pure ontspanning. Ik kan rustig de hele dag in de keuken staan, eerst op de markt uitgebreid boodschappen doen en kletsen met de verkopers. Om dan vervolgens mijn dag af te sluiten in de keuken, met een glas wijn in de hand én met muziek erbij. Dat is voor mij een perfecte dag.”

Regelmatig betrekt ze ook haar kinderen bij het koken. “Met mijn dochter heb ik bijvoorbeeld een rubriek in het magazine, waarin we samen koken. Voor haar twaalfjarige leeftijd weet ze haar weg in de keuken al aardig te vinden, waarschijnlijk omdat ze dat vanuit huis meekrijgt. Wat dat betreft herhaalt de geschiedenis zich.”

Benieuwd hoe het is om bij New Skool Media te werken? Lees hier dan verder.

Reacties gesloten