Mooiste Truck van Nederland komt uit Klundert

De Mooiste Truck van Nederland is de Scania van chauffeur Stephan van Spronsen uit Klundert. Tijdens de 38e editie van het Truckstar Festival bepaalde een vakjury dat zijn truck de allermooiste is. Ruim 55.000 mensen bezochten afgelopen weekend het grootste transportevenement van Europa.

Het TT-circuit van Assen was van vrijdagavond tot zondagmiddag gevuld met meer dan 2.200 vrachtwagens. Veel chauffeurs waren een week lang bezig geweest hun truck zodanig te poetsen dat die de zwaarste toets der kritiek kon doorstaan. Lezers van chauffeursmagazine Truckstar nomineerden 24 trucks om mee te doen aan de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland.

Op het Truckstar Festival staat een weekend lang de vrachtwagenchauffeur en zijn truck in het middelpunt van de belangstelling. Vrachtwagenmerken showen er hun nieuwste modellen, bedrijven werven chauffeurs, en er zijn allerlei activiteiten met vrachtwagens. Op het rechte stuk van het TTCircuit werden stunts en races gehouden, zoals de altijd spectaculaire caravanraces. Natuurlijk voortgesleept door een truck. Vanwege de hitte aan het begin van het weekend bereikte het asfalt soms temperaturen tot 80 graden. Om het asfalt te koelen werden tankwagens ingezet die met water de baan nat hielden. Geluk bij een ongeluk: die zijn op het Truckstar Festival in voldoende mate
aanwezig.

Hoogtepunt

Voor Transportbedrijf Weeda uit Klundert is dit al de derde keer dat ze de mooiste truck van Nederland hebben. Eerder gebeurde dat in 2007 en 2013. Voor chauffeur Stephan van Spronsen was de bekendmaking van de jury-uitslag vanzelfsprekend het hoogtepunt van het weekend. “Als je hoort dat je gewonnen hebt, dan vergeet je alles, dat gaat heel diep.” Om winnaar te kunnen worden had hij alles op alles gezet. Hij had zelfs de roosters van de grille losgeschroefd om die ook aan de binnenkant schoon te kunnen krijgen. Ook onderdelen aan de onderkant van de auto en de binnenkant van de bumpers zijn door hem in smetteloze staat gebracht. De Scania R450 stamt uit 2016, de trailer uit 2002. Je kunt rustig stellen dat alles nu beter is dan in nieuwstaat. “Tja, ik leef hiervoor,” zegt Stephan. “Elk vrij uurtje besteed ik aan het verbeteren en poetsen van mijn truck. Gelukkig krijgen we daar als chauffeur bij Weeda Transport alle ruimte voor en werkt ook het hele team van dit bedrijf mee.’’ Het is een gezamenlijke inspanning van het familiebedrijf en daarom is het ook geen wonder dat velen de emotie nauwelijks de baas konden toen bekend werd dat maar liefst twee trucks van Weeda zijn geëindigd bij de eerste drie.

Bekijk hier de video van de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland en kijk hier voor een speerimpressie van de zaterdag.

Reacties gesloten