EW is het grootste en meest succesvolle opinieblad van Nederland, met een luisterrijke geschiedenis die teruggaat tot 1891. Onder het motto ‘Eerst de feiten’ spannen onze redacteuren zich in voor lezers die waarderen dat gevestigde opinies worden tegengesproken op basis van feiten en argumenten. Ook digitaal zijn we toonaangevend in het nieuws- en opinielandschap, en willen we graag een nog prominentere plaats innemen. Online zorgt de redactie van EW dagelijks voor nieuws, achtergronden en commentaren waarbij we ons onderscheiden met een scherpe en eigenzinnige blik op de actualiteit. 

De redactie van EW zoekt per direct een fulltime e-mail- en podcastproducer.

Wat ga je doen? 
Je bent verantwoordelijk voor alle redactionele e-mail vanuit EW. Dat wil zeggen dat jij de redactionele e-mailstrategie (verder) ontwikkelt, de e-mails produceert en de data analyseert. Deze analyse gebruik je om je collega’s te inspireren en te motiveren om samen onze nieuwsbrieven nog beter te maken.

Je bent verantwoordelijk voor de (technische) productie van de podcasts en de distributie. Dat wil zeggen dat je samen met de redactie en de podcast-host de planning maakt, de podcast opneemt, bewerkt en op de platforms zet. Ook voor de podcasts doe jij de data-analyse en rapportage om onze collega’s te inspireren en motiveren om nog betere podcasts te maken. De podcast strategie is verantwoordelijkheid van de uitgever van EW. Jij geeft hem de data en insights om deze strategie verder te ontwikkelen.

Het magazine, de redactionele e-mails, de site, de app, de podcast en de socials zijn verweven en vormen samen het content-ecosysteem van EW. Daarin ben jij verantwoordelijk voor de redactionele e-mails en de productie van de podcasts.

We verwachten dat je zelf proactief ideeën aandraagt, onderwerpen uitkiest en meedenkt over de contentplanning. 

Wat bieden wij je?

  • Een zelfstandige rol met een grote verantwoordelijkheid bij een prachtig merk
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden
  • Werken in een team met gedreven collega’s
  • Een uitdagende functie waarin je je creativiteit kwijt kunt en je jezelf kunt ontwikkelen
  • Persoonlijk keuzebudget dat je kunt inzetten naar eigen wensen; extra verlofdagen, opleiding- en ontwikkeling of het fietsplan
  • PGB pensioenregeling, middelloonregeling.
  • Het hele jaar door ontwikkelen is geen probleem, wij bieden cursussen en trainingen via Studytube aan. 

Wie zoeken wij? 
We zijn op zoek naar een producer die bovenop het nieuws zit en de diepgang heeft om de actualiteit in een breder perspectief te plaatsen. Je hebt ervaring in de productie van nieuwsbrieven en podcasts, of je bent bereid hierin opgeleid te worden. En je neemt je besluiten op basis van data en feiten.
Je bent nieuwsgierig, zelfstandig, hardwerkend en bereid nieuwe vaardigheden te leren. Verder ben je vertrouwd met het merk EW en heb je affiniteit met onze opinies.
Bij voorkeur een relevante universitaire studie of journalistieke opleiding die je net hebt afgerond. Ook enige kennis van economische en/of financiële onderwerpen is een pre.

Solliciteren?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel, mail dan 15 juli 2022 je cv en motivatie naar humanresources@newskoolmedia.nl t.a.v. Chantal Walravens. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Matthijs van Schie via matthijs.van.schie@ewmagazine.nl.

Reacties gesloten