Dataprovider CarTalk International en New Skool Media, uitgever van MOTO73, lanceren per 1 januari 2019 de motorfietsendatabase MotoBase.

Hiermee kan de motorfietsenbranche data opvragen, variërend van commerciële, onderdelen- en RDW-data.

De vraag naar een hoogwaardige en rijke database met motorfietsgegevens groeit enorm en er was tot op dit moment nog geen complete database beschikbaar. Na onderzoek bij een aantal partijen zoals verzekeringsmaatschappijen en onderdelenleveranciers, zijn we i.s.m. MOTO73 na veel research tot deze rijke en kwalitatief hoogwaardige database gekomen. Met MotoBase kan een bedrijf op basis van een kenteken de verschillende datavelden opvragen.

Ieder bedrijf kan zelf bepalen welke functionele data het waardevol acht. MotoBase is onafhankelijk en werkt proces ondersteunend. Ieder bedrijf heeft behoefte aan weer andere datasets of slechts onderdelen van de bepaalde datasets. De klant kan dus zelf bepalen welke dataset het wil ophalen. De data wordt beschikbaar gesteld in verschillende formats en berichten, zoals Rest/Json, SOAP en bestandsleveringen.

Kosten en tijdsreductie

MotoBase heeft naast de commerciële data van Moto73 ook de beschikking over alle relevante informatie van de RDW en technische specs. Door de samenstelling en gebruik van deze datasets kunnen bedrijven veel sneller tot het gewenste resultaat komen en dat scheelt veel tijd, dus ook geld. Naast het snel realiseren van een resultaat, kunnen de bedrijven deze data verder meenemen in hun workflow processen.

De samenwerking met New Skool Media brengt veel voordelen met zich mee. De bedrijven kunnen op deze manier hun hele proces omtrent het verwerken en beheren van de motorfietsen op een snelle en solide manier beheren, waarvan tijdswinst en dus kostenreductie de grootste voordelen zijn. Denk hierbij ook aan onderdelenhandelaren en verzekeringsmaatschappijen waarvoor het bepalen van de juiste uitvoering een absolute must is.

“CarTalk International is momenteel zwaar aan het uitbreiden in het aantal soorten data en het beschikbaar stellen hiervan, denk hierbij ook aan caravan- en camperdata en de ontwikkeling van een real-time taxatietool. Zodra deze data ook geïntegreerd is in onze systemen, zullen wij deze ook beschikbaar gaan stellen. CarTalk International is mede door de samenwerking met New Skool Media, hard op weg om de meest complete en uitgebreide mobiliteit dataprovider te worden”, aldus Maarten Slagtveld, Managing director van CarTalk International.

Eddie de Vries, hoofdredacteur van MOTO73: “We zijn verheugd dat onze jarenlange inzet in het stelselmatig bijhouden van data van motorfietsen nu vruchten afwerpt in een commerciële context. Het spreekt voor zich dat we daarin volharden en we de samenwerking met CarTalk in de toekomst wellicht intensiveren in een zoektocht naar nog betere dienstverlening.”

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Maarten Slagtveld van Cartalk International via maarten.slagtveld@cartalkdata.com of met Eddie de Vries, eddie@moto73.nl.

Reacties gesloten