Amsterdam, 23 mei – Het klassieke voorjaar was al om van te smullen en de honderdste editie van de Giro d’Italia oversteeg door de geweldige prestatie van Tom Dumoulin zelfs helemaal alle verwachtingen. Het wielerjaar 2017 is voorlopig één groot genot en dan moet het absolute hoogtepunt nog komen met de 104de Tour de France. Procycling verzorgt ook dit jaar de meest uitgebreide en gedetailleerde voorbeschouwing op de Ronde van Frankrijk, met aandacht voor alle beoogde hoofdrolspelers.

Naast de 196 pagina’s dikke Officiële Tour de France Gids 2017 bestaat het complete pakket uit een leesboekje met de mooiste verhalen uit de historie van de grootste wielerkoers ter wereld, een scheurkalender, een invulposter van de etappes en retro fotoprints van de Ronde van Frankrijk.

Tour de France

Vrijbuiteren alsof het een lieve lust is. Dat wordt in juli de koerstactiek van de blikvangers uit de Lage Landen. In het Belgische kamp wordt deze strategie al een paar jaar gehanteerd aangezien er geen coureurs zijn die een hoge eindklassering in Parijs najagen. De Nederlandse klassementsrenners hebben dit seizoen voor de Giro d’Italia gekozen en daarom mikken ook de Hollandse speerpunten in Frankrijk op een mooie ritzege. Procycling ging bij hen langs. Robert Gesink gaat dieper in op zijn transformatie van klassementsman tot rittenkaper en sprinter Dylan Groenewegen vertelt over zijn eigen progressie en die van zijn spurttrein. Lotto-Soudal-ploeggenoten Thomas De Gendt en Tim Wellens praten in een geanimeerd duo-interview over de ins & outs van aanvallend koersen en lange ontsnappingen. tourdefrancepakket

Naast de nationale helden is er veel aandacht voor de buitenlandse toppers. We hebben een exclusief interview met Chris Froome, een fotoreportage met Alberto Contador op hoogtestage en Nairo Quintana, Richie Porte, Romain Bardet en Esteban Chaves vertellen alles over hun ontwikkeling en route richting het hoofddoel van hun seizoen. En verder: het Touralfabet van Mark Cavendish, Marcel Kittel versus André Greipel én Peter Sagan versus Greg Van Avermaet, de Franse sprinters, vijf Tourdebutanten en wildcardformatie Wanty-Groupe Gobert.

Tot slot is er zoals gebruikelijk in de Tourgids veel ruimte voor het complete overzicht van de 22 ploegen en de 21 etappes, die zijn voorzien van officiële routekaarten, bergprofielen en tijdschema’s.

Bestellen
Het Officiële Tour de France Pakket is vanaf vrijdag 26 mei 2017 in de winkel te koop voor slechts € 12,50 en ook online te bestellen, zonder verzendkosten, via tourdefrance.nl/actie